Fire vigtige egenskaber at overveje før du vælger et puslebord til din baby

Hvis du er på udkig efter et puslebord til baby, så er der nogle ting ved de tilgængelige skifteborde på markedet, som du bør være opmærksom på, før du beslutter dig for et passende bord. I denne artikel kigger vi nærmere på fire egenskaber ved pusleborde, som er særligt gode at have med i overvejelserne, før du køber dit bord.

Puslebordenes vigtigste funktioner er, at de skal gøre det så nemt og komfortabelt som muligt at skifte ble på dit barn både for barnets skyld, men også for din egen skyld. Et godt puslebord hjælper også til at den snavsede ble nemt tages af din baby og at du ikke uforvarende kommer til at ramme dit barn med den snavsede del af bleen, når du tager den af.

1 – Køb et puslebord som har en buet topplade

Et flot og sikkert puslebordNogle små børn kan ikke lide at komme op og ligge på puslebordet og føler, at det er mærkeligt – i hvert fald i begyndelsen. I denne periode et det ikke unormalt, at de ligger og spræller meget og er meget urolige, når du ligger på bordet. For at sikre at baby ligger sikkert og ikke spræller så meget, at baby falder ud over pulsebordets side, er der nogle pusleborde, som kommer med et buet topstykke. Dette kan klart anbefales, da det vil holde din baby i midten af ​puslebordet, uanset hvor meget han eller hun bevæger sig.

2 – Det skal være nemt at gøre puslebordet rent igen

Uanset hvor meget du forsøger at forhindre, at det som er inde i den snavsede blev kommer ud på selve puslebordet, kan det være meget svært at undgå, at der kommer tis eller det, der er værre, på jeres flotte puslebord. Hvis du tror, at du kan gøre noget for konsekvent at forhindre spild, så tager du fejl. Da dette ikke altid er muligt at undgå, så bør du helt sikkert investere i et puslebord, som er nemt at gøre rent igen, når babys ble er skiftet. Derved kan du altid være sikker på, at puslebordet er lækkert og indbydende for dig selv og baby til næste gang, der skal skiftes ble. Du kan få et godt overblik over mange af de mest populære pusleborde på hjemmesiden Puslebordguide.dk.

Der er to gode måder, hvorpå pusleborde kan gøres rene igen efter brug.

  • Du bør sørge for at købe et skiftebord, som har en vandtætte overflade. Dette gælder både selve bordet, men også måtten eller den lille madras, som baby ligger på. Selvom baby kommer til at tisse på måtten og du skal tørre det op igen, så er det nemt på en glat og vandskyende overflade.
  • Læg et betræk om puslemåtten og brug det som sengelinned. Dette beskytter puslemåtten, og du skal kun smide betrækket i vaskemaskinen, når det er snavset.

3 – Kontroller at undersiden af puslemåtten er skridsikker

Eftersom nogle babyer kan være meget urolige under bleskiftningen, er det vigtigt, at undersiden af puslemåtten er så skridsikker som muligt. Dette er særligt vigtigt, hvis puslemåtterne bruges til pusleborde, som er fremstillet af træ eller andre glatte materialer som plastik eller metal. Hvis ikke puden er skridfast kan man risikere, at puslemåtten nemmere glider og bevæger sig i takt med at baby ligger og spræller og er urolig på puslemåtten.

4 – Puslemåtten skal have den samme størrelse og passe til puslebordet!

Dette kan synes som et indlysende punkt, men du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker, der begår fejlkøb af puslemåtten, når de køber måtten og puslebordet separat. Måtten skal simpelthen passe perfekt til bordet for at sikre, at sikkerheden er i top. Før du køber en måtte, bør du derfor nøje opmåle bordpladen for at undgå en pude, der er større eller mindre end bordet. Det sidste du ønsker at udsætte dig selv for efter at du har samlet dit puslebord er at opdage, at puslemåtten ikke passer til puslebordet alligevel. Arh dér!

Et sidste godt råd som du kan vælge at følge er, at du sørger for at undgå at investere i et puslebord til bleskiftning, som ikke lever op til disse funktioner. God fornøjelse!