Oplev Vancouver i Canada

Som feriedestination har Canada rigtig meget at byde på og bevæger du dig på de breddegrader, skal du unde dig selv et ophold i en af verdens smukkeste storbyer – Vancouver. Byen, som har vundet flere priser som værende den bedste by at bo i i verden, ligger i Britisk Columbia i det vestlige Canada ud mod Stillehavet.

Vancouver er den perfekte destination for dig, som ønsker at kombinere moderne storbyferie med storslåede naturoplevelser.

Downtown Vancouver

I det centrale og pulserende Vancouver vil du, som i de fleste andre af verdens storbyer, finde et stort udvalg af museer, restauranter, caféer, shoppingmuligheder (ikke mindst på Robson Street), seværdigheder og skyskrabere. Det centrale Vancouver har en overskuelig størrelse og du vil kunne gå rundt til det meste.

Når du har fået nok af asfaltjunglen, kan et besøg til den berømte bypark Stanley Park varmt anbefales. Stanley Park er en af byens mest populære grønne åndehuller for såvel turister som Vancouvers 600.000 (Canadas 8. største by) faste indbyggere.

Lej eventuelt en cykel for at komme rundt i parken eller planlæg dagens løbetur rundt langs parkens stisystem. Parken ligger på en halvø, så der er rig mulighed for en flot tur rundt om parken med udsigt til vandsiden.

Husk at medbringe et godt kort og en solid madpakke. Stanley Park er nemlig en af de største byparker i Nordamerika med et areal på over 400 hektar.

Vancouvers etniske diversitet kommer særligt til udtryk i bydele som Punjabi Market, Little Italy, Chinatown og Greektown. Et besøg i disse bydele er en oplagt mulighed for at opleve byens mangfoldighed, farverige kultur og nyde det lokale køkken.

Et andet interessant kvarter er det historiske Gastown med sine brostensbelagte gader og gamle bygningsværker. Et rigtig hyggeligt og happening område med mange barer og virkelig gode restauranter.

Man forbinder måske ikke lige Vancouver med badeferie, men når vejret tillader det, er der faktisk mulighed for en dukkert fra byens dejlige strande.

Naturen kalder

Når alt kommer til alt må naturen omkring Vancouver siges at være det største trækplaster. Det milde klima (næsten året rundt) og de naturskønne omgivelser er intet mindre end en sand perle for naturelskere. Byen er omgivet af bjerge, skove og vand, som blot venter på at blive udforsket.

Vancouver Island

Har du mod på lidt ekstra eventyr cirka halvanden times færgesejlads fra Vancouver, så bør du opleve smukke Vancouver Island, hvor store naturoplevelser venter. Øen er på størrelse med Jylland og lokker blandt andet med klippelandskab, regnskov, dejlige sandstrande og et rigt dyreliv.

Blandt øens mange attraktioner kan Pacific Rim National Park varmt anbefales. I nationalparken kan du blandt andet nyde den flotte sandstrand Long Beach og udforske regnskov. Har du vandrestøvlerne med, bør du også prøve kræfter med vandreruten West Coast Trail.

Fra Vancouver Island er det desuden også muligt at hoppe på en turbåde og spotte hvaler.

Visum til Canada

Bemærk at Canada er visumfri i op til 6 måneder. Såfremt man som dansk statsborger rejser ind i landet med fly, er der dog krav om at søge om indrejsetilladelse – det såkaldte Electronic Travel Authorization (eTA).