Sådan køber du det perfekte drivhus for dig

Danmarks tempererede klima med uforudsigelige vejrlig giver ikke mange gode vækstdage til dine grøntsager, så du kan udfri dine drømme om havearbejde. Den bedste løsning, du kan vælge, er derfor at købe et drivhus for bedre at kunne styre vækstklimaet og give de planter, som du ønsker at dyrke i dit drivhus, de bedste betingelse for at gro.

Med de store muligheder for dyrkning af grøntsager, som der findes i et drivhus, er det dit ansvar at finde det drivhus, der passer perfekt til dine behov. Det tempererede og kølige klima i Danmark betyder, at dit drivhus skal kunne modstå de kolde temperaturer, den til tider stærke blæst og al den regn. Denne artikel er en guide til, hvordan du køber det perfekte drivhus til dig og for dine mål.

Overvejelser i forbindelse med dit drivhus

Det perfekte drivhusDet første, du bør overveje, er dit budget. Du kan planlægge og drømme alt det, du vil, men uden et passende budget, er der ikke meget grund til at gå videre med dine planer. Når du først har fastlagt dit budget, kan du afbalancere alle dine andre hensyn derefter og få det, som du ønsker inden for det budget, du har til rådighed. Billigere drivhuse har typisk kortere funktionelle levetider. Så hvis dine mål ikke er langsigtede og du kun forventer at bruge dit glashus i en 5-10 år, så kan du stadig få nogle gode og pæne drivhuse på et forholdsvist lavt budget.

Den anden ting at overveje er, hvor ambitiøs en haveentusiast du er. Er dit mål at dyrke nok grøntsager til at have en god og givende hobby og måske få lidt ekstra mad til et godt måltid imellem? Eller har du planer om, at dine grøntsager i drivhuset skal sælges, så du kan supplere din økonomi? Planlægger du at dyrke små frugter som tomater eller større frugter som squash og auberginer? Overvej hvor mange grøntsager, du ønsker at kunne få ud af dit drivhus, og find så et egnet drivhus til dit formål. Den generelle tommelfingerregel for drivhuse er, at du altid bør vælge et drivhus, der er et nummer større end hvad du tror, ​​du har brug for.

For det tredje bør du også overveje, hvilken type glas dit hus skal have. Skal det være klart og gennemsigtigt eller skal det være en lidt billige model af polykarbonat, som ikke er gennemsigtigt? Klart glas er typisk bedre, hvis du ønsker at dyrke kimplanter. Det klare glas giver planterne mulighed for at modtage den maksimale mængde sollys og få den rette mængde energi til vækst. Polykarbonat er typisk bedre at dyrke planterne i, når de skal modnes planterne. Planterne opnår en bedre effekt af fotosyntesen og har en tendens til at udvikle bedre form, når belysningen er mere diffus, som gennem et polykarbonat hus.

Et godt kompromis for koldt lande som Danmark ville være at have et drivhus, som giver diffus belysning gennem taget og så sider af klare glasplader. Dette giver grøntsagerne en mere diffust belysning om sommeren, når solen står højt på himlen, og sikre bedre belysning om foråret og efteråret gennem siderne, når solen står lavere på himlen.

For det fjerde bør du planlægge, hvor dit glashus skal placeres. Her kan du bruge en snor og nogle pinde til at visualisere den omtrentlige størrelse af drivhuset. Her igennem kan du let finde ud af, om placeringen afdrivhuset vil forstyrre de andre udendørs aktiviteter og din udsigt fra haven. Tjek de lokale regler foranvendelse af haven hos kommunen og vær sikker på at du overholder alle nødvendige tilladelser, hvis der er nogen.

Den rigtige vejledning og støtte til at finde dit drivhus

Især når man vælger et billigere polykarbonat drivhus, bør man sikre sig, at drivhuset er beskyttet mod Danmarks stærke vejr og vind. Derudover skal du finde en velrenommeret producent, som har et ry for at fremstille gode og sikre drivhuse. Husk at du vil bruge timevis i dit drivhus og at det derfor bør være at sikker kvalitet. Sørg for at drivhuset er afsendt og pakket med tilstrækkelig beskyttelse, at det er forsynet med en tilstrækkelig garanti, og at producenten altid tilbyder støtte og vejledning over både mail og telefon.

Inden du bygger dit eget drivhus kan det være en fordel, hvis du er i kontakt med med havebrugsklubber eller andre havefolk på onlinefora. Disse forbindelser kan give dig uvurderlig information, især hvis det er havefolket i Danmark. At kunne lære fra andre vil også give dig mulighed for at undgå de fejl, som andre har lavet, så du får mest glæde af dit drivhus.

Ved at følge ovenstående retningslinjer kan du finde det rigtige drivhus uden de store problemer og begynde at dyrke din egen mad på ingen tid!